دانشکده‌ی فنی و حرفه‌ای شهرستان سقز؛ نبود خوابگاه برای دانشجویان غیربومی، انتقال و یا انصراف ...

دانشکده‌ی فنی و حرفه‌ای شهرستان سقز؛ نبود خوابگاه برای دانشجویان غیربومی، انتقال و یا انصراف …

دانشکده‌ی فنی و حرفه‌ای شهرستان سقز؛ نبود خوابگاه برای دانشجویان غیربومی، انتقال و یا انصراف …

مصاحبه با دکتر آزاد نوری رئیس دانشکده فنی سقز

گزارشگر “نیشتمان قلم”؛ آیدا مجیدی

دانشکده‌ی فنی و حرفه‌ای شهرستان سقز؛ نبود خوابگاه برای دانشجویان غیربومی، انتقال و یا انصراف ...

دانشکده‌ی فنی پسرانه‌ی سقز در سال ۱۳۶۸ تاسیس شده است اما در مهرماه ۱۳۹۸ با تغییراتی در پذیرش اختصاصی، اولین پذیرش دانشجویان دختر را هم استارت زده است.علی رغم این که این دانشکده دارای دو مقطع کاردانی و کارشناسی دختر و پسر و پذیرش به صورت بومی و غیربومی می‌باشد و حدود ۴۰ درصد دانشجویان در حال تحصیل آن غیر بومی هستند، این دانشکده فاقد خوابگاه بوده و این موضوع عموما مشکلاتی را برای دانشجویان غیربومی ایجاد کرده است.

سوال اول گزارشگر نیشتمان قلم از ریاست محترم دانشکده:اقدامات مدیریت دانشکده برای احداث خوابگاه برای تمرکز دانشجویان غیربومی در طی چند سال اخیر چه بوده است؟ 

اولین قدم برای این اقدام مهم با مرکز امور خیرین دانشگاه فنی و حرفه‌ای، شخصا وارد مذاکره شدم که در صورت امکان با کمک آنها مثل بنیادهای قلم چی یا بنیادهای بزرگ خیرین که در تهران وجود دارد توجه آنها را جلب کنم، اما متاسفانه هیچ کمکی از طریق آنها به ما نشد و به این نتیجه رسیدیم که باید خیرین شهرستان خودمان استارت کار را در سطح شهر بزنند و بعد در ادامه می‌توانیم از آنها برای تکمیل پروژه دعوت کنیم.

سوال دوم؛ از خیرین شهرستان سقز درخواست کمک کرده‌اید؟

مستقیما با خیرین هیچ گفتگو یا درخواست کمکی نکرده‌ام، اما با معاونین فرمانداری گفتگو داشتم، چون معمولا فرمانداری با خیرین در پروژه های مختلف سطح شهر ارتباط دارند.به هر حال با معاون وقت فرمانداری در خصوص این موضوع گفتگو داشته‌ام و نتیجه‌ی این رایزنی‌ها این است که اولا تعداد خیرین در شهرستان کم است،دوما خیرین محترم برای امورات خیریه‌ی خود در سطح شهرستان، اولویت بندی و نیاز سنجی می‌کنند و اولویت آنها مدارس هستند چون با توجه به جمعیت دانش آموزان در حال تحصیل، تعداد آن‌ها در سر کلاس‌های درس در سطح مدارس حدودا ۳۵ تا ۴۰ نفر در دو شیفت است که این نشان دهنده‌ی کمبود مدارس در سطح شهر است و با توجه به اینکه اولویت آنها مدارس است و شاید خوابگاه برای دانشکده جزء اولویت‌های آخر باشد پس این توجه به سمت توسعه در بخش مدارس و بالا بردن کلاس‌های درس معطوف شده است. در ادامه گفتگوها با معاونین فرمانداری به این نتیجه رسیدیم که متاسفانه روی کمک خیرین مدرسه ساز نمی‌توانیم به صورت جدی حساب کنیم.

سوال سوم؛ آیا مکانی برای احداث ساختمان خوابگاه در آینده در نظر گرفته شده است؟

__ بله فقط در محوطه خود دانشکده میتوانم این احداث را انجام دهیم، چون سه طرف دانشکده خیابان است و زمین موجود برای ساخت ساختمان خوابگاه است و می‌توانیم دسترسی مستقیم ایجاد کنیم. ما برای زمین عموما مشکلی نداریم، مشکل اصلی نداشتن بودجه‌ برای ساخت آن است که متاسفانه تا این لحظه نتوانسته‌ام کمکی از مسئولین شهرستان، استان یا حتی کشوری دریافت کنم.

نکته ای که قابل توجه است، در اصل خوابگاه زیر نظر صندوق رفاه دانشجویی است و دانشگاه صاحب خوابگاه نیست و صرفا بهره بردار است.صندوق رفاه دانشجویی یک واحد مستقل است که هم وظیفه‌ی ساخت خوابگاه و هم مدیریت خوابگاه‌ها را بر عهده دارد که تا کنون موفق به جذب بودجه برای این مهم توسط این واحد هم انجام نشده است.

گزارشگر نیشتمان قلم؛ در پایان ضمن قدردانی از ریاست محترم دانشکده بابت این مصاحبه که موضوع مورد بررسی، از ضروریات و اولویت‌های بالای روز برای دانشجویان مشغول به تحصیل در آن واحد آموزشی است، لازم می‌دانم که خدمت مخاطبین “نیشتمان قلم” عرض کنم؛با توجه به اینکه بنده در همین دانشکده در حال تحصیل هستم و در امور دانشجویان و واحد فارغ‌ التحصیلان دانشکده درحال گذراندن کارآموزی هستم، متاسفانه بارها شاهد انتقال دانشجویان غیربومی و یا انصراف آنها به واسطه‌ی نبود خوابگاه برای شرایط رفاهی سهیلتر بوده‌ام چون بیشتر این دانشجویان توان پرداخت هزینه‌ی خوابگاه‌های خصوصی، خودگردان یا اجاره‌ی واحد مسکونی را نداشته‌اند و یا ظرفیت خوابگاه‌های سطح شهر نیز سریعا پر شده و دانشجو مجبور به ترک، انصراف و یا انتقال شده است.

Ayda Majidi

همچنین ببینید

با مافیا مشکل دارند! اما خودشان در حال ایجاد مافیا هستند . ‌. !

با مافیا مشکل دارند! اما خودشان در حال ایجاد مافیا هستند . ‌. !

با مافیا مشکل دارند! اما خودشان در حال ایجاد مافیا هستند . ‌. ! ✍ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *