کوچینگ چیست؟ :

کوچینگ چیست؟

کوچینگ چیست؟ :

کوچینگ چیست؟

آلارضازاده

طبق تعریف سازمان بین‌المللی کوچینگ ( ICF: international coaching federation )
کوچینگ یعنی مشارکت با مراجعه در فرایندی تفکر برانگیز و خلاقانه که به او الهام می‌بخشد پتانسیل شخصی و حرفه‌ای‌اش را به میزان حداکثری عملی کند. فرایند کوچینگ توانمندی‌های خلاقیت، بهره‌وری و رهبری را در وجود مراجع بیدار می‌کند. کوچینگ چیست؟

▪️همه ما اهدافی داریم که می‌خواهیم به آنها برسیم چالش‌هایی داریم که می‌خواهیم حلشان کنیم و گاهی احساس درماندگی می‌کنیم، کوچینگ در چنین مواردی می‌تواند به ما کمک کند. در اینجا سوال پیش می‌آید که کوچ چطوری می‌تواند به مراجعش کمک کند؟

▪️در جلسات پی در پی کوچینگ که به صورت هفتگی گاهی اوقات ماهانه و حتی در برخی موارد به صورت فصلی برگزار می‌شود کوچ با پرسیدن سوالات هدفمند از مراجع، کاری می‌کند که مراجع پاسخ سوال خویش را بیابد.
هر فردی در زندگی خودش اهدافی دارد که آن را برای خود تعریف کرده است اما گاهی اوقات می‌تواند اقدام کند یا در مسیر هدف خود اقدام کرده است اما به چالش بر خورده است در این هنگام وجود یک کوچ به او کمک می‌کند که این موانع را شناسایی و آن را حل کرده و به صورت عملی هر آنچه را که لازم است اجرا نماید.

▪️در هر مرحله از زندگی افراد چالش‌های زیادی روبرو می‌شوند گاهی اوقات این چالش‌ها در نزد متخصصین مربوطه حل می‌شود برای مثال؛ وقتی که فردی دچار اختلال خاصی می‌شود با مراجعه به روانشناس می‌تواند اختلال حل شود، گاهی اوقات فرد به دنبال راه حلی برای رشد در یک حیطه خاص در زندگیش است که با مراجعه به مشاور به راحتی می‌تواند راه حل را به دست بیاورد، گاهی هم پیش می‌آید که فرد در شروع کسب و کار جدید یا مسیر جدیدی است که نیاز دارد فردی که این راه را طی کرده کمکش کند در این مواقع به منتور مراجعه می‌کنند، اما زمانی که فرد در ابتدای میانه مسیر با چالش بر می‌خورد و می‌خواهد راه حل مشکل خود را پیدا کند، می‌تواند با مراجعه به کوچ راه حل را بیابد. افراد زیادی فکر می‌کنند کوچینگ همان روانشناسی یا زیر مجموعه‌ای از آن است یا فکر می‌کنند که همان مشاوره است.کوچینگ چیست؟

▪️اما در واقع کوچینگ رشته و مهارت کاملاً مستقلی است که افراد را توانمند می‌سازد که نه تنها چالش فعلی شان را حل کنند بلکه به آنها کمک می‌کند در برخورد با چالش‌های دیگر و موضوعات مختلف زندگی عملکرد بهتری داشته باشند. افرادی که به عنوان کوچ مشغول به کار هستند؛ نیاز به مدرک آکادمیک ندارند یا اینکه الزاماً در رشته دانشگاهی دیگری تحصیل نکرده‌اند بلکه این مهارت را در مدرسه‌هایی که در داخل کشور و یا خارج از کشور دایر هستند می‌آموزند و با تأیید صلاحیت گرفتن از سازمان جهانی کوچینگ (ICF) می‌توانند مشغول به کار شوند و در این حوزه فعالیت کنند.

▪️افرادی هستند که به دنبال یک کوچ حرفه‌ای هستند که به آنها کمک کند، کوچ‌های حرفه‌ای را در وب‌ سایت‌های کوچینگ و صفحه‌های اینستاگرام میتوان یافت، که با بررسی مدرک معتبر آنها از دارای صلاحیت بودن مهارتشان می‌توان مطمئن شد و با مراجعه حضوری یا آنلاین با کوچ می‌تواند ارتباط بگیرد و برای رزرو جلسات کوچینگ اقدام کند.

همچنین ببینید

نارضایتی بیماران حاد و بدحال از نبود تجهیزات و امکانات پزشکی بیمارستان شفا

نارضایتی بیماران حاد و بدحال از نبود تجهیزات و امکانات پزشکی بیمارستان شفا

نارضایتی بیماران حاد و بدحال از نبود تجهیزات و امکانات پزشکی بیمارستان شفا ▪️یکی از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *