چهار فصل انتخاباتی مجلس به روایت “فصل نو”
بهنام نیک سرشت
➖ در فصل اول انتخابات از فرط خستگی و دوندگیها، تریبونها چون آهن گداخته داغ میشوند، هر چه در توان دارند روی سکوها و بنرها با احساس و حساسیت تمام به خوراک تبلیغ احساسی تبدیل میگردد.
در این فصل خستگیهای فیزیکی و جسمی و روحی آنقدر سنگینی میکند که مغزها و قلبها به مرز سکتهها نزدیک میشوند. سخنرانیها صرفا در قالب سخن و فارغ از ذرهای عمل در میدان مبالغه، رقابت تنگاتنگی به خود میگیرند.
آنکه در هزیان و هجاء و سفسطه و وعیدها قراول گرفته باشد، برنده انتخابات خواهد بود، مردم گرایش معناداری به بیان افسانهها و اسطورهسازی و مغالطه کردن دارند در چنین شرایطیست که دست زدن و هورا کشیدن جنجال و غوغای ابهامی را به نقش و رل در می آورد، بعد از پایان این رل بازیها تمام تصورات و انتظارات مردم نقش بر آب میشوند و نمایندگان منتخب و خوش اقبال در این فصل جهت زدودن خستگیها( یعنی یک سال اول) در خواب زمستانی به سر می برند.چهار فصل انتخاباتی مجلس به روایت “فصل نو”
➖ فصل دوم فصل فرمت کردن تمامی وعده ها و وعیدها، قولها و قراردادهایی که روی دیسک ذهن سنگینی و فشار وارد کرده در نتیجه مغز هنگ میکند و ناگزیر مغز مجبور به پاک نمودن قولها و فرمت کردن تعهدات ناعمل میگردد.
➖ فصل سوم فصل سفرها و بازدیدها و کلنگ زنیهای بی مورد و بی توجیه مالی و بودجههای اقتصادی صرف می شود، فصل سوم فصل طناب بازی و طناب بریدن طرحهاییست که کلید افتتاح آنرا به آستانه انتخابات بعدی موکول میکنند که طعمه کافی تبلیغات آتی را تأمین نماید.
در این فصل است که مهره چینیها و نیروهای پایگاه ستاد انتخاباتی تعیین میشوند.
عزل و نصبهای بدون رعایت معیار شایسته سالاری در راستای ستاد سالاری و وابستگیها و رفقا همسو پیدا میکنند، روشنفکران و نخبگانی که میتوانند در حیطه کار نمایندگی نشو و نمایی ایجاد کنند، بزرگانی از این شهر که لایق هستند تغییراتی در توسعه و رونق شهر ایجاد نمایند در عنوان و برنامه توسعه یافتگی این شهر نقشی ندارند.
و
➖ فصل چهارم فصل شکار لحظهها در عکاسخانه مجلس، عکسهایی با نمایندگان مجلس و وزرا و رئیس مجلس و رئیس جمهور که اتفاقی یا عمدی گرفته میشود، فیلمهای صحنه ساز و تبلیغاتی که یا کسی در مجلس حضور ندارد یا بر آنها دیکته میشود که سخنرانی آنها غیر از تیزر تبلیغاتی هیچ تعهد و مسئولیتی برای مجلس نداشته و کاملا نمادینی و تظاهری شکل میگیرد.
تهیه خبرهای نه چندان مهم و بی تأثیر خطاب به شخصیتها و رؤسای کشور!
حضور تبلیغی و مرائی در صدا و سیما استانی و یا شاید کشوری، اعلام قوانینی به نام و برچسب ناشی از پیگیریهای خود که قبلا از سوی مجلس وضع شده و یا مصوب بودن آن قطعی است، افتتاح طرحهای ناتمام و نیمه کاره و اما بلا استفاده و عدم تأثیر در رفع رقوم بیکاری که قبلا توسط شخص نماینده یا ردههای بالاتر کلنگ خورده و به عملکرد ایشان ختم می شود، رفع موانع و رقیبهای کاندیداتوری خویش و منصوب کردن آنها در پستهای کلیدی و حساس، حضور در مجالس ترحیم و مساجد پر تردد و دادن وعدههای دیگر و نافرجام و… تا رسیدن به آستانه انتخاباتی دیگر و جار زدن عملکردهایی که صرفا در باب سخن و سخنرانی و مبالغات و بر انگیختن احساسات مردم و موج سواریها دریغ از سایه و هالهای از عمل و سناریوهای دیگری که بر مردم روا میدارند.
🔻و اما فصلی نو یا “وەرزی نوێ” که یکی از شعارها و تکنیکهای عوام فریبانهی نماینده فعلی سقز و بانه بود، در هیچ یک از مواضع و عملکردهای نداشته وی برای مردم احساس نشد، و چون دورهای شکیل و متفاوتتر از تمامی دورههای انتخاباتی مجلس بود، هیچ تغییر و تحول خوب یا بد به نام عملکرد نماینده، برای این دو شهر حادث نشد، هیچ گامی برای توسعهی این دو شهر برداشته نشد! انگار این دو شهر اصلا نماینده نداشت از این حیث وجه تسمیه “وەرزی نوێ” برازنده این فصل از انتخابات سقز و بانه شد! جهان بینی فصل نو در حد روستاگردی و طبیعت گردی و دید و بازدید به هدف کسب شانس محبوبیت با نگاه ساده پنداری روستانشینان و جلب رضایت خاطر برای دوره بعدی فراهم شده بود! شعار فصلی نو تنها خواب و خیالی بود که حامیانش صرفا برای نیل به کرسی نمایندگی تدارک دیده بودند و به عنوان هالهای از سکوت و چالهای از تاریکی مطلق و قهقرایی دیگر از توسعه نیافتگی سقز و بانه در کارنامهی دورهای دیگر از نمایندگی این دو شهر، نگونبختانه بایگانی شد.
حال باید دید که شعار نمایندهی منتخب آتی بر اساس کدام فصل از شعار انتخاباتی، این مردم را بار دیگر مسحور خواهند کرد.
البته تمام نمایندگان گذشته تا حال بدین گونه فصلهای انتخاباتی را برای مردم رقم زدهاند و به مراتب بدتر از این اشکال، فصلها را رقم خواهند زد..!
کلام آخر؛چهار فصل انتخاباتی مجلس به روایت “فصل نو”
گذر زمان ثابت کرده است؛ آنهایی که به نیابت از مردم برای احقاق حق مردم نامزد میشوند، هیچ حقی را برای ملت از دولت نگرفتهاند، تنها و تنها برای منافع خودشان دست و پا میزنند، این افراد هنگام جلوس بر کرسی نمایندگی، هر آنچه برای مردم بلغور کرده بودند با دیدن صندلی زرین نمایندگی، همه چیز را فراموش خواهند کرد. افرادی که برای این کرسی انتخاب میشوند، نه مدرک و دانش این کار را دارند و نه درکِ دردها و آلام مردم..!
آقای نمایندهی دور بعدی مجلس!
امیدواریم این نویسه بتواند پیش نمایش روزهای آخر چهار سال آیندهی نمایندگی شما را برایتان روشن کند که بدانید کردههای آن روزهای شما با گفتههای امروزتان در کفههای موازی ترازوی تصمیم مردم قرار خواهد گرفت یا نه؟!
- پیرامون جلسهی هیئت امنای زمینهای قدیم شهرداری سقز با اعضای زمینداران این هیئت - دی ۸, ۱۴۰۳
- شب یلدا شروع یک انقلاب - آذر ۳۰, ۱۴۰۳
- سیل ترافیک خودرو در سطح شهر سقز، تمامی ندارد . . ! - آذر ۲۲, ۱۴۰۳