به نام مردم، به کام حزب باد…
بهنام نیک سرشت
با آنکه در خیلی از کشورها مؤلفههایی چون حزبهای مستقل، مطبوعات و رسانههای مستقل به عنوان بازوها و هنجارهای ساختار ضد فساد حاکمیت، مردم گرایانه عمل میکنند و برای خلق دولتی مردمی که منافع عموم در آن تأمین گردد، کنشگرانه تلاش میکنند، بیانصافیست نقش حزبهای کنشگر و مستقل را در خلق دولتی فساد ستیز منکر دانست.
به جهت روشن شدن این موضوع لزوما حزب و جناح از تئوری سیاسی چنین تعریف میشود:
حزب party؛ دستاورد دموکراسی جدید غرب، که با پیدایش نظامهای دموکراتیک مطرح گردید، و به معنای هیئتی از مردم یا اندیشههای گروه اجتماعی با آرمانهای مشترک که به خاطر تأمین و پیشبرد منافع ملی پایدار، بر اساس برخی اصول سیاسی با هم متفق و متحد شدهاند تا با استفاده از وسایل قانونی، قدرت دولتی را به دست بگیرند. به نام مردم، به کام حزب باد…
جناح Faction؛ همان بال حاکمیت است که به منظور رقابت یا کسب قدرت سیاسی در داخل یک حکومت یا حزب گرد هم میآیند بدون آنکه دارای ماهیت سیاسی باشند و تشکلیست که مداومت ندارد و بنا بر ضرورت انتخابات تشکیل میشود.
با این حال باید گفت که در حاکمیت ایران، حزب تعریف نشده است و به تعبیری احزاب سیاسی در بدنه حاکمیت وجود ندارد!
و اما…تجربه نشان داده است که جناحهای نامستقل و فرصت طلب نظیر اصلاح طلب و اصولگرا که در هر دوره انتخاباتی به جهت وزش باد حرکت میکنند یا آفتاب پرست گونه خیز آفتابی پیدا کرده و در شکلگیری دولت مورد نظر خویش( البته اهداف مورد نظر خویش) جهت ایجاد فرصتهای رانتی و باند و زد و بندها و رشد زمینه فساد، بی صبرانه تلاش میکنند، غیر از منافع شخصی و گروهی خاص، هیچ خیر و منفعتی برای مردم نداشته، و همواره منافع عموم را به زوال و نقصان میکشانند.
در همین شهر هستند که زمانی با افتخار پرچمدار جناح اصلاح بودند، تمام اتفاقات و تحولات سیاسی را ماحاصل و از موهبات اقبال جناحی خود و دولت مستقر میدانستند! چرا؟! چون سیاستهای دولت وفق حصول مقاصد و آرمانهای آنها در حال چرخش بود! حال اگر کنکاش سطحی بر چهره سیاسی شهر بیفکنیم، پر واضح خواهیم دید چرخش جناحی و موضع برخی برای تأمین صرف منافع خود حیرتآور است!
برخی دیگر، تشخص جناحی بودنشان هنوز مشخص نیست و سرگردانند تا آفتاب بومشان بر اقبالشان سیطره کند و منتظرند که فرصت دیدن آفتاب را به سعادت بنشینند! در زمان انتخابات و اعلام نتایج، بازی رنگ لحظهای این افراد شگفت انگیز است، به خاطر همین خلق اختاپوسی را میتوان برازنده آنها دانست.
نمایندگان مجلس و شورا در کردستان نباید درگیر چنین جناحهایی باشند چون ثابت شده است این دو جناح یکی هستند، طرح عملیات و راهبردهای آنها با هم تفاوت دارد، به عنوان مثال یکی از این دو جناح سرحد آزادی اجتماعی و یا آزادی سیاسی را از مؤلفههای عملیاتی خود میداند ولی آن یکی از چنین شدتی در مواجه با آزادی کمتر برخوردار است، به طور کلی هر یک شیوه خاصی را برای کسب قدرت بر عهده دارند و در واقع هر دو برای استمرار کسب قدرت تلاش میکنند، صرف در بعضی رویکردها با هم تفاوت دارند.
هر دوی این جناح آنقدر در کلان شهرها طرفدار دارند که استانهای حواشی و خرد شهرها به چشم نمیآیند.
بنابراین نمایندگان کردستان در بین این دو جناح صرفا بایستی به یک اصل فکر کنند و آن اینکه چه چیزی به نفع این شهر یا استان است؟ به نام مردم، به کام حزب باد…
کدام برنامه آنها می تواند نیازی از نیازهای این شهر را مرتفع سازد؟
آنچه بایستی بدان توجه داشت نمایندگان یا پارلمانان محلی نباید جناحگرا باشند زیرا نفع این جناحها در نفع شهر نیست، منافع حزبی یا جناحی برای شهر ما تعریف نشده است، مگر اینکه در مواردی نادر اگر دیده شود منافع شهر ( نه منافع شخصی) در یکی از این دو طیف وجود داشته باشد.
با نظر به اینکه سرمداران این دو جناح، وزرا، ریاست جمهوریهای حال و پیشین و مقامهای عالی رتبه سران کشور به این استان سفرها داشتهاند و در جهت توسعه یافتگی و رفع بیکاری این استان و این شهر راهبردهایی صرفا تئوری اندیشیدهاند، به زعم نگارنده سوغات این سفرها طبل توخالی بیش نبوده است و سلامتی سر نمایندگان و زمامداران این دیار باید اقرار کرد که استان کردستان و شهرستان سقز در صدر اول بیکاری کشور قرار گرفته است!!
خطاب به این نمایندگان باید گفت که در توسعه استراتژیک اقتصادی جایگاه شهرستان سقز و کردستان کجاست؟!
چرا باید از نظر رشد اقتصادی و بی کاری در ستون آخر کشور قرار بگیریم؟!
اگر نمایندگان پل ارتباطی مردم و دولت هستند چرا باید این شهر در فقر و فلاکت و بیکاری و توسعه نیافتگی رنج می برد؟!
کدامین جناح از قوه حاکمه و کدامین مسئول توانسته است چارهای برای بیکاری مزمن این شهر بیندیشد؟!
«به امید روزی که به جای اصلاح طلب و اصولگرا، شاهد جناح یا حزب مردم گرا باشیم»
- راز معابر مارپیچی شهرک کارکنان شهرداری شهرک دانشگاه سقز - شهریور ۲۰, ۱۴۰۳
- نظم و نظام در نظام مهندسی سقز لنگ میزند . . . - مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
- دبیرستان پسرانهی انبیاء سقز به دبیرستان شاهد تغییر یافت . . ! - مرداد ۲۵, ۱۴۰۳