تکریم نشانهی بارز انسانیت، شخصیت و نماد معنادار اشرافیت یک مسئول بر امور محولهی خویش است
«موضوعی من باب نوع برخورد یکی از مسئولین شهرداری با پرسنل»
🖌. . . بهنام نیک سرشت
مسئولی که ارباب رجوع و کارکنان و پرسنل یک اداره را به نشانهی فرو دست و تحت فرمان خویش میبیند و با نشانهی افاده و دستوری، فرامینی را به سوی پرسنل مرخص میکند و تکریم و حرمتی برای مجموعه یک اداره قائل نباشد؛ نه خود حرمتی دارد نه بویی از مدیریت و مسئولیت برده است و نه از جایگاه شهروندی که بالاترین رکن یک شهر را تشکیل داده است دانش و سواد کافی دارد.
یک شهر از شهروندانی شکل گرفته است که موجودیت آنها اجزای یک شهر و یک تمدن را به تصویر میکشاند و اجزایی که مدیریت شهری آن شهر را بر عهده گرفتهاند، سوای داشتن صلاحیت، تخصص و دانش مدیریتی و تسلط بر کنترل نظم و انضباط اداری، تکریم شهروندی و حرمت نهادن به تک تک اجزای مدیریتی سیستم را بایستی در سرلوحهی کار خویش قرار دهد، در غیر اینصورت اخلال و هرج و مرج، آن واحد مدیریت را به مراتب به فساد میکشاند، از این حیث باید اذعان داشت وجود چنین مسئولانی باعث شدهاند که اذهان شهروندان نسبت به آن اداره و مسئولانش کماکان مسموم و بی اعتماد شوند.
احترام و تکریم به شهروند، احترام به کل مجموعهی یک نهاد و شالودهی اجتناب ناپذیر آن اداره است، مسئولی که نسبت به جایگاه شهروندان و همچنین پرسنل یک اداره بیتفاوت و بیاهمیت باشد، وجودش برای آن اداره همچنان بیاهمیت خواهد بود و تمام سالیانی که در آن اداره در هر پست و مقامی حضور داشته است، حد خدمت و حرمتش به اندازهی یک پاکبان خادم و محترم هم نبوده است و به اندازهی یک پاکبان نتوانسته است خدمت شایانی را برای شهر داشته باشد.
مدیریت یک اداره به مثابهی چرخ دندههای یک سیستم پردازشگر هوشمند میماند، اگر یکی از دندههای این سیستم معیوب عمل کند، تمام چرخ دندههای آن سیستم که هدفی را دنبال کرده است، معیوب و پردازش معوجی را از سیستم بازتاب میدهد.
با این حال اجزای به هم وابستهی یک سازمان یا سیستم اداری که هر یک از آنها هدف معینی را دنبال میکنند، بایستی نظاممند و با تفکر و نگرش تعامل محور عمل نمایند که برای ایجاد این تعامل و همکاری، مدیری هوشمند و کارا و کار بلد میطلبد که چگونه این نظم و انضباط و هماهنگی سازمانی را میان پرسنل و کارکنان خود اجرا نماید!
️و … اما هدف از نگارش این یادداشت برای آن مسئول شهرداری سقز است که پیشتر عمدهی وظایفش در بخش عمران شهرداری بوده ولیکن عملکرد و کارنامهای مردود و غیر قابل قبولی برای شهر و شهرداری داشته و حال هم به عنوان مشاور عمرانی شهردار سقز در حال فعالیت است. با آنکه در ادوار پیشین هم، بیشترین سوابقش را برای بخش عمران صرف کرده است، هیچ رد پایی از پروژهی عمرانی برای این پیر عمرانی در این شهر به چشم نمیخورد! جای بسی تأمل است که چرا و بر اساس کدامین رزومهی موفق عمرانی، به عنوان مشاور عمرانی انتخاب و از ایشان راهکار و تدابیر میطلبند؟! احتمالا در نبود و فقدان کادری مجرب و توانا در بخش عمران، ناگزیر قرعه به نام ایشان در آمده است! طبق شنیدهها؛ نیروها و عواملی که پیشتر با ایشان کار کردهاند، به دلایل عدم تکربم ارباب رجوع و پرسنل اداری و برخورد ناشایست و نامتعارف با نیروها و نگرشی فرادستانه تحکمی بر نیروهای اداری و غیره از این دست برخوردها… به طور کلی فعالیت عمرانی چشمگیری از آن خود نداشته است و اگر چند مورد تحت عنوان اسفالت خیابانها به نام ایشان مصداقی ذکر شود؛ به دلیل عدم کیفیت کار، عمر چندانی نداشته و از این حیث هزینههای هنگفتی را برای شهرداری به بار آورده است!
️از برخورد این پیر عمران شهرداری مصداقی به نمونهای اشاره میگردد؛
هنگام بازدید با شهردار از یک پروژهی در حال انجام شهری، برای آنکه نزد شهردار پزی به رخ بکشاند و خودی نشان دهد و نشان دهد هنوز هم چون گذشته میتواند بر نیروهای عمرانی، فرامینی را حواله کند، به جای قوت دادن وانگیزه دادن و گفتن حداقل جملهی خسته نباشید به پرسنل در حال انجام کار، بدون هیچ عذری به یک پرسنل راننده گیر میدهد که چرا ایستاده نگاه میکنید و الفاظی که از حوصله این بحث خارج است!
در حال حاضر به واسطه شهردار فعلی، انگیزه و رضایتمندی نسبی میان پرسنل سایر بخشهای اداری شهرداری حاصل شده است، نظم و انضباطی تقریبی و نسبی، رضایتمندی شهروندان و تکریم ارباب رجوع در میان بخشها و پرسنل اداری به چشم میخورد، ولی وجود چنین نیروهایی که گویا هر کدام باند و مافیایی را در شهرداری صورت دادهاند تا از شهرداری منافع شخصی خود را تأمین و تمکین نمایند، میتواند شهرداری را به روال نامتعارف و ناموزونی سوق دهد که در صورت غفلت شهردار فعلی از این افراد و میدان دادن زیاد از حد به این افراد فرصت طلب و سود جو، احتمال زوال و نقصان مجدد شهرداری حتمیست.
به زودی عملکرد چند ساله این شخص عمرانی به عنوان کسی که در بخش عمرانی شهرداری بیشترین سوابق داشته است از سایت خبری تیشتمان قلم به رشته تحریر در میآید.
- موج ترافیک عظیم در شهر سقز و فقدان حداقل تدابیر از سوی مسئولین ترافیک - آبان ۳, ۱۴۰۳
- راز معابر مارپیچی شهرک کارکنان شهرداری شهرک دانشگاه سقز - شهریور ۲۰, ۱۴۰۳
- نظم و نظام در نظام مهندسی سقز لنگ میزند . . . - مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
شخصا بە جناب دکتر نیک سرشت ارادت و ایمان دارم و با آقای مهندس رستمی مشاور عمرانی شهرداری هم سالهاست کە همکار و دوستم ولی هیچگاە مصداقی بابت آنچە کە دراین نوشتە – کە بیشتر بە یک تسویە حساب شخصی شبیە است – ندیدە و نشنیدەام . آقای مهندس رستمی چندین سال از واحد عمران کنارە جستە و بە اصرار دوبارە بە آن حوزە رفتە بودند و شاهدم کە در این حوزە شبانە روز مشغولند . از انصاف هم بە کلی خارج است کە تمامی نواقص و کم کاریهای شهرداری را بە پای ایشان نوشتە و مثلا با یک درگیری یا اختلاف کاری کە درهر محل خدمتی کاملا محتمل و
متصور است همە چیز یک شخص را زیر سوال برد . حرمت قلم را با تحریم اخلاقیات نشکنیم !