در نبود نظارت درست بر نانواییها، برای نان سبوسدار قیمتهای سلیقهای وجود دارد . . !
طی تماس تلفنی به این پایگاه خبری، شهروندانی در مورد قیمتهای سلیقهای نان سبوس دار در سطح شهر اعلام شکایت کردند، با نظر به اینکه بارها از این رسانه در مورد عدم کیفیت نان و کم کردن و کوچک نمودن چانهی خمیر نانواییها، خبرهایی منتشر شده است و متأسفانه هیچ ارگانی اعم از ادارهی صمت، جهاد کشاورزی، تعزبرات حکومتی، اتحادیهی نانواییها و دیگر دستگاههای نظارتی مبنی بر عدم کیفیت نان و قیمتهای سلیقهای از طرف برخی نانواییها هیچ اقدام و موضعی نشان ندادهاند و نسبت به این امر مهم اعلام بیتفاوتی کردهاند، یا اگر هم شاید اقدامی کرده باشند در حد یک بازدید و بازرسیهای صوری و رفع تکلیف بوده است.
بسیاری از نانواییهای سطح شهر با آنکه قبلا الزاماتی را از اتحادیهها و ادارهی صمت دریافت کردهاند، ولی همچنان نان را با چانهی دلخواه خود و قواره و سایز سلیقهای خود درست کرده و چون بیشتر مردم از این اوضاع سکوت اختیار میکنند یا بیتفاوت هستنذ، در سایهی این سکوت و نبود نظارت درست، نانواییها نان را به هر شکل و اندازهای که لازم بدانند به مردم تحمیل مینمایند! فارغ از کاهش کیفیت نان و افزودنیهای غیر مجاز به این قوت لایموت، که هیچ نظارتی از هیچ ارگانی بر آن متصور نیست، قیمتهای سلیقهای نان سبوسدار در سطح شهر مزید بر معضل کیفیت نامطلوب نان شده است، با آنکه فعالیت نانواییهای نان سبوسدار هم خارج از الزامات و قوانین ادارات صمت و جهاد کشاورزی و اتحادیهها نیست، ولی انگار این بخش از نانواییها برای درست کردن نان سبوسدار و کیفیت و اندازه و قیمت نان، اختیارات تام گرفتهاند و ابایی از هیچ ارگانی ندارند و به دلخواه خود نان را به هر اندازه و قیمت و کیفیتی میفروشند.
در پی تماس و اظهار این شهروندان مبنی بر قیمتهای سلیقهای نان سبوسدار در سطح شهر، خبرنگار نیشتمان قلم جهت آگاهی از سقم و صحت این موضوع، چند نانواخانهی نان سبوسدار ( در بلوار دانشجو و خیابان دکتر خالدی) را به صورت رندوم انتخاب کرد که قیمت نان هر کدام از این نانواخانهها اختلاف فاحشی داشت و بدون توجه به اخطار و هشدارهای بازرسان ( البته اگر بازرسانی در کار باشند) و به اختیار خود اندازه و قیمت نان را تعیین میکنند، لازم به ذکر است که آن نانواخانهای که حجم و وزن چانهی تقریبا مناسب و متعارف و همچنین اندازه و قوارهی نانش هم که متعادل بود، نسبت به دیگر نانواخانههای آن محله، قیمت منصفانه و مناسبی داشت..! این اختلاف قیمتها حاکی از آن است که از طرف هیچ ارگانی نظارت و پایش قانونی وجود ندارد و نان همچنان در تنور بیتدبیری میسوزد.
حال که طبق اعلام برخی رسانهها، از گرانی انواع نان ( سنگگ، بربری و نان لواش و…) خبرها میرسد، برخی نانواخانهها این خبر و فرصت را غنیمت دانسته و زمینهی سودجویی و سوءاستفادهها از مردم فراهم میشود و اگر نظارتها کمافیالسابق بدین شیوه باشد، نان به عنوان بخش اصلی طعام و خوراک عمدهی مردم در اثنای هرج و مرجها و صرفا نظارهگریها ( به جای نظارتها) بیش از پیش به وضعیت بدتری از نظر قیمت و کیفیت و اندازه دامن میزند. اگر چه خبازان آزاد در سطح شهر از سهمیهی آرد دولتی محروم هستند و میزان آرد.خود را گویا از مراکز توزیع آرد و یا از دیگر خبازان سهمیهدار سطوح شهر دریافت میکنند که این عامل در افزایش قیمت و کاهش کیفیت و چانهی نان بیتأثیر نیست! ولی آیا این خبازان چون آزاد هستند باید آزادانه و شخصا برای نان قیمت تعیین کنند و هر اندازه لازم باشد، نان را با قواره کوچکتر تحویل مردم بدهند یا باید مشمول نظارتها و اعمال قوانین نهادهای ذیربط قرار بگیرند؟!
با نظر به جو سنگین بازار پیشرو که جزیره فساد و هرج و مرج و ناامنی از آن خلق شده است، تصور” ستاد تنظیم بازار” مضحک و مشمئز به نظر میرسد، اگر واقعا ستاد تنظیم بازار اعم از فرمانداری و اداره صمت و نهادهای نظارتی در عرصهی بازار و بطن داد و ستدها حضور فیزیکی داشتهاند چرا گرانی و فساد در برخی کالاها، روز به روز سیر فزونیتری را طی میکند؟! و قیمت اقلام بازار در ساعات و شبانهروز رو به افزایش است؟! یا اینکه باید ظن بر آن داشت؛ که متولیان و بانیان بازار ناامن کنونی، همین عاملان ستاد تنظیم بازار بودهاند..!
- نظم و نظام در نظام مهندسی سقز لنگ میزند . . . - مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
- دبیرستان پسرانهی انبیاء سقز به دبیرستان شاهد تغییر یافت . . ! - مرداد ۲۵, ۱۴۰۳
- به بهانهی روز خبرنگار . . . - مرداد ۱۷, ۱۴۰۳