سخنی دیگر از جنس نقد با مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز

سخنی دیگر از جنس نقد با مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز


سخنی دیگر از جنس نقد با مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز

نوع مدیریت، روابط سالم و ناسالم بین بخش‌های مختلف یک شبکه‌ (درمانی) را با شهروندان هدف تعیین می‌کند!

شایان ذکر است که صرفا پزشک بودن، نمی‌تواند معیار اصلی مدیریت و مدبری باشد، اگر قرار است یک پزشک، مدیر یک شبکه باشد، لازم است علم مدیریت را در کلاس‌های آموزشی با بالاترین امتیاز مدیریتی سپری کرده باشد یا اینکه سوابق مدیریت میانی و داشتن اقتدار و صلابت به عنوان رزومه و سوابق مدیریتی لزوما در کارنامه وی موجود باشد، در غیر اینصورت حتی با فرض مهارت بالای حرفه‌ای بودن در علم پزشکی، مدیریت عناصر یک شبکه را مختل خواهد کرد.

وضعیت کنونی شبکه بهداشت و درمان سقز بسیار بغرنج‌تر و دردمندتر از آن است که در این یادداشت کوتاه بگنجد، این مردم باید تاوان کدام گناه خود را پس بدهند که مدیریت شبکه بهداشت و درمان باید چنین بغرنج و دردناک باشد! به کدام محکمه و دادرسی این شهر باید گفت که آستانه تحمل مردم این شهر به پایان رسیده است فکری برای مداوای مدیریت درمان این شهر بکنید!

مدیری که ناآگاه و غافل از بی‌نظمی و بی‌برنامگی شبکه‌ درمان، مدیریت خود را به مطب شخصی خود می‌برد و به جای مدیریت، طبابت می‌کند، وسع وضعیت نابسامان سایر بخش‌های این شبکه را نمی‌تواند درک و لمس کند، و قطعا این میزان از وسعت مدیربت یک شبکه برای ایشان سنگینی می‌کند!

اکثریت عوام وضعیت نابسامان بهداشت و درمان این شهر را از دو حالت ذیل تصور می‌کنند:
برخی چنین تصور می‌کنند که اساس و بنیان بهداشت و درمان و نوع بوروکراسی این نوع شهرها به لحاظ محرومیت مرزی محتمل بایستی بدین شکل باشد و غیر از تحمل این بحران درمانی چاره‌ای دیگر نخواهند داشت، و اگر بیماری صعب‌العلاجی سراغ آنها آمد ناگزیر به شهرها و استان‌های دیگر باید مراجعه کنند.

برخی دیگر تصورشان بر آن است که میزان توانایی و بضاعت مدیریتی اعضای شبکه‌ بهداشت و درمان این شهر در همین حد کنونی‌ست، و اگر قصور پزشکی و اهمال و تخلفی از یک مدیر یا پزشک مشاهده گردید کاملا عادی و معولی‌ست و غیر از توکل به خدا، حق هیچ نوع اعتراض و شکایتی ندارید.
چون تجربه اعتراض و شکایات پزشکی در این شهر ثابت شده است که غیر از درد‌سر و هراسان شدن، بیمار ره به جای نبرده است و نهایت اقدام بازرسین بهداشت و درمان هم در حد ثبت تذکر و گفتار درمانی با بیمار در دفتر یا سامانه بازرسی خود و صرفا و صرفا به عنوان آمار عملکردی خود کانالیزه می‌گردد.

با وجود و مشاهده ده‌ها و صدها خطای مدیریتی و پزشکی روزانه در همین شبکه، به عنوان نمونه روند و سیر مراجعه یک مادر باردار پر خطر به بیمارستان و مطب‌ها که در همین چند روز پیش اتفاق افتاد گزارش می‌گردد که مهر تأییدی بر صحه سوءعملکرد مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز است؛

این مادر باردار پر خطر از شدت درد و ناراحتی به بلوک زایمان بیمارستان امام مراجعه می‌کند، پزشک وقت پس از معاینه و بررسی درمانی، سونوگرافی اورژانسی را برای مادر باردار تجویز می‌کند و پیشنهاد می‌نماید چون در حال حاضر پزشک سونوگرافیست در بیمارستان حضور ندارد و در مطب شخصی خود در حال انجام سونوگرافیست، سریعا باید به یکی از مطب‌های سونوگرافی داخل شهر مراجعه کند، به هر سه یا چهار مطب سونو در سطح شهر که مراجعه می‌کند، این جواب را دریافت می‌نماید؛

فعلا نوبت نداریم و پزشک در حال رسیدگی به بیمارانی‌ست که قبلا نوبت گرفته‌اند!

با نظر به اینکه بیمار سوای بد حال بودنش، حامل نسخه اورژانسی و فوری‌ است، متأسفانه هیچ مطبی حاضر به گرفتن سونوگرافی از این مادر پر خطر باردار نیست!
چرا؟! چون احتمال دارد این مادر باردار پر خطر، زمان زیادی را از پزشک سونوگرافیست بگیرد و به اصطلاح خودشان وقت‌گیر است و فرصت ویزیت چند بیمار دیگر را از این پزشک محترم از دست بدهد!
لازم به ذکر است که یکی از مطب‌های سونوگرافی عینا این جمله را به بیمار تحویل می‌دهد که خانم دکتر (سلیمان‌پور) قادر به تشخیص و گرفتن سونوی چند قلو نیست یا وقت‌گیر است، به آن پزشکی مراجعه کند که قبلا از ایشان سونوگرافی گرفته است! سخنی دیگر از جنس نقد با مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز

ناگزیر شوهر مادر باردار به مطب شخصی مدیر شبکه بهداشت و‌‌ درمان پناه می‌برد که برای این مادر بادار چاره‌ای بیندیشد، موضوع حاد و اورژانسی بیمار را به منشی‌اش اعلام می‌کند، و اجازه ورود به مطب را می‌طلبد که مدیر پزشک اجازه نمی‌دهد، چو‌ن فرصت ویزیت بیمارانش را از دست می‌دهد، در لحظاتی که بیمار شرایط بسیار حادی را تحمل می‌کند به منشی‌اش تنها این جواب را می‌دهد: سخنی دیگر از جنس نقد با مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز

به بیمار بگویید اعتراض و خواسته خود را به واتساپم اعلام بدارد تا بررسی کنم!
شوهر مادر باردار در قسمت انتظار مطب مدیر پزشک فریاد می‌کشد؛
که خطر جانی یک مادر باردار چند قلو در جریان است و موضوع کاملا اورژانسی و فوری است! این شهر چرا تا این حد بی‌مسئول و بی‌صاحب است!؟
و… بلاخره مادر باردار پر خطر پس از ساعت‌ها تحمل درد و رنج در مسیر بیمارستان و مطب‌ها، بدون انجام درمان و سونوگرافی از شدت درد و ناراحتی به منزلش باز می‌گردد…!

با این حال…

اگر نظام پزشکی واقعا وجود دارد!
اگر پزشک برای انجام وظیفه درمانی و حیاتی بیماران سوگند یاد کرده است!
اگر مدیر شبکه بهداشت و درمان این شهر، مدیریتش، صلاحیتش، اقتدار و صلابتش محرز و تأیید گشته است!
اول توهین‌ بزرگی به چنین نظام پزشکی‌ست!
دوم‌ توهین به شعور شهروندیست!
سوم بازی دادن مرگ و‌ زندگی شهروندیست!

همچنین ببینید

روز جهانی تئاتر

بە بهانه نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر کوردی سقز

✍اسماعیل صادقی 🔹چندی پیش در شهر مهاباد جلسه‌ای تحت عنوان هم اندیشی هنرمندان کورد و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *