یادگارهای دولت دوازدهم را هر روز پشت میزهای سقز میبینیم
منصور شیخی
ماهها به انتخابات ریاست جمهوری مانده بود که صدای ستادهای خانگی و محفلهای شبانه، دل و جگردارتر از انتخابات دورههای قبل سر و گردن نشان میداد. انگار همه چیز از قبل برای رفتن دولت اصلاحات مهیا شده بود و این وسط داعیهدار دولت جدید کسی جز ابراهیم رئیسی که طرفدارانش او را ابراهیم بت شکن قلمداد میکردند نبود.
ابراهیمی که در دوره ریاستش در قوه قضاییه پروندههای زیادی از فساد در دستگاههای اداری و دولتی و حتی نهاد زیر دستش را رونمایی کرد و خود را پرچم دار مبارزه با فساد معرفی کرد، حال این رونمایها یک از هزار بود یا نه، پروپاگاندای انتخاباتی بود یا نه، خلوص نیت و بی ریایی بود یا نه را بر عهده صفحات تاریخ میگذاریم و رقبای انتخاباتی که در مناظرات روزهای انتخابات برای دولت چهارده و پانزده کارنامههای همدیگر را بالا میبرند و ناکردهها را فریاد میزنند.
شش ماه از آغاز بکار دولت سیزدهم میگذرد اما پا به هر کجای شهر سقز میگذاری، یادگارهای پشت میز نشین دولت دوازده تا نه و ده را هم که دست به مهر و در حال پاراف کردن هستند را به وضوح میتوان مشاهده کرد، یادگارهایی که اکثرشان نقش خاطره میزنند و سیمای نماینده قبل را در رخسار مبارک به چشم ارباب رجوع بازتابش میکنند.
از زمان آمدن استاندار جوان تا این روزها، وزیرها و مسئولها از این شهر گذر کردند و نگاهی هرچند مختصر به پایتخت سکاها نینداختند.
بی گمان نمیتوان ایرادی بر شهر و شهروند و تفکر و روشن فکری و نگاه سقز از نگاه استاندار و دیگران وارد کرد و تنها معادلهای که دو به شک را به یقین میرساند، وجود مردانی از دولت اصلاحات در این شهر است که مذاق مردان دولت ابراهیم را تلخ میکنند. اما این چه تعارفیست که ماندگاری کابینه دلنخواه را تا امروز کش داده و همتی در تعویض آن دیده نمیشود.
هرچند شهروندان فارغ از داشتن نگاهی سیاسی و ورود به معادلات پسا انتخاباتی به تعویض مدیران، پس از موفقیت بهزاد رحیمی در انتخابات مجلس یازدهم منتظر تحولی دندانگیر در سیستم مدیریتی شهرهای سقز و بانه بودند که رحیمی با توجیه؛ من به تعویض مدیران به صورت اتوبوسی اعتقاد ندارم، روی این توقع شهروندان خط و ضرب کشید و اتوبوسی که هیچ، به روش دوچرخهای با یک سرنشین هم روی تعویض مدیران خوشبخت سقزی تاثیر نگذاشت.
ناگفته نماند، انصافا دولت رئیسی هم تا این لحظه آش دهنسوزی را سر سفرههای مردم نگذاشته و با تعویض و بدون تعویض در سیستمهای سازمانی و مدیریتی، حرکتی که دولتش را دولتمند نشان دهد از او و همکیشانش دیده نشده و باید چشم به سه سال و نیم دیگرش دوخت که شاید فرجی حاصل از دولتش بتواند احوال این روزها را تغییر دهد یا اگر بدتر نکند در احوال اکنون باقی بگذارد.
در هر صورت این همه تعلل در انتخاب فرماندار جدید و معاونان و مدیران دیگر سازمانها در شان دومین شهر استان نیست و خانه را آب و جارو میبایست تا ولی نعمتان را دلخوش به فردا کند.
- تاکسیهای اینترنتی،ناجیان حمل و نقل درون و برون شهری - اسفند ۲۵, ۱۴۰۲
- گاو شیرده، گوسفندان شیربرنجده . . . - اسفند ۱۲, ۱۴۰۲
- حجاببانها، درد یا درمان؟!چرا کسی آنها را گردن نمیگیرد - آذر ۷, ۱۴۰۲