زنگ خطردرمان_سقز

زنگ خطردرمان_سقز

زنگ خطردرمان_سقز

بهنام نیک سرشت/منصور شیخی

اهمال یا اجحاف درمانی در حق بیمه شدگان زنگ خطردبهنام نیک رشت/منصور شیخیرسقز

خطاب مکرر و چند بارە به مدیریت شبکه بهداشت و درمان سقز

تمامی کارکنان دولت و دیگر بیمه شدگان شرکت‌ها و مؤسسات در ازای برخورداری از خدمات درمانی در مراکز درمانی از جمله بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و مطب‌های پزشکی، مبالغی ماهانه به عنوان حق بیمه از فیش حقوقی آنها کسر می‌شود، غافل از اینکه برخی پزشکان از وارد کردن نسخه‌های بیماران در سیستم الکترونیک خود امتناع می‌ورزند! در نتیجه نسخه درمانی در داروخانه‌ها ناگزیر به صورت آزاد محاسبه می‌شود! زنگ خطردرمان_سقز
این عمل در شرایطی تخلف پزشکی آشکار محسوب می‌شود که بیمار و همراهانش در شرایط روحی مناسبی قرار نداشته و صرفا در فکر استفاده از هر ابزاری برای اتمام دوره بستری یا نقاهت و رسیدن به سلامتی هستند. زنگ خطردرمان_سقز
پزشکان با سوءاستفاده از احوال وخیم بیماران این فرصت را غنیمت دانسته و نسخه‌های درمانی آنها را بدون رجوع به سیستم الکترونیک برای اخذ کد رهگیری، تحویل بیمار می‌دهند، چرایی این عمل زشت و سخیف را تعمدی باید دانست و‌‌ ظن بر احتمال قرارداد و معامله پنهانی آنها با شرکت‌های بیمه می‌رود! زنگ خطردرمان_سقز
اما یک گمانه دیگر نزدیک به واقعیت هم وجود دارد، اینکه واقعا در نبود نظارت و مدیریت ضعیف مجموعه شبکه بهداشت و درمان، پزشکان بی‌حوصلگی و بی‌خیالی یا بی‌پروایی را پیشه کرده‌اند و تیشه بر زخم‌های مردم می‌زنند و منشورات اخلاقی و تعهدات انسانی و سوگندنامه‌ی پزشکی را فرمایشی تصور کرده یا اینکه این منشور صرفا قالب فرمالیته‌ی بوروکراسی اداری را طی کرده و روی قاب دیوار بیمارستانها نمایشی الصاق شده است.
علت این اهمال کاری و به تعبیری اجحاف و تجاوز در حق بیمه‌شدگان حاکی از دلایل ذیل است:
پزشک به اصطلاح متخصص، تازه وارد و تازه کار است و کد دسترسی به سیستم الکترونیک برای وارد کردن نسخه درمانی از طرف مدیریت برای آنها تعریف نشده است ( که با یک بررسی به عمل آمده غیر ممکن است) و در این صورت روزانه حق ده‌ها و صدها بیمار بیمه شده زایل می‌گردد، بی آنکه فرد بیمه شده‌ از این روند به احتمال عمدی و یا سرسری کاری اطلاع داشته باشد.
برای روشن شدن این موضوع ( که چرا برخی پزشکان متخصص به سیستم وارد کردن کد الکترنیک بیماران دسترسی ندارند؟!) این رسانه با نمایندگان بیمه درمانی بیمارستان‌ (امام) در سقز ارتباط برقرار کرده و‌ موضوع را با مسئولان و کارشناسان امور اداری مطرح گردید.
این مسئولان در جواب این موضوع اعلام کردند؛ که تمامی پزشکان متخصص طی لیستی که قبلا به آنها داده شده است صاحب کد دسترسی به سیستم الکترونیک برای احقاق حق خدمات درمانی بیمه شدگان هستند!
با این حال پزشکان متخصص چرا و به چه دلیلی‌‌ نمی‌توانند یا نمیخواهند کد الکترونیکی را برای نسخه‌های درمانی بیماران وارد نمایند؟! جای بسی تأمل و شک بر انگیز است.
کاملا بدیهی‌ست که پرسنل مجموعه شبکه و پزشکان نظارت و صلابت مدیریت شبکه را احساس نمی‌کنند یا در این گوشه و پستوی آرام و بدون احساس مدیریتی قهار، زایل کردن حق بیماران و بیمه‌ شدگان را به هر قصد و غرضی در سر دارند !!
علیرغم سکوت یا عدم داشتن برنامه‌ریزی و برنامه‌ای مدون از طرف مدیریت شبکه، نقش واحد بازرسی و نظارت بر بهداشت و‌ درمان شبکه و نمایندگان بیمه‌های خدمات درمانی و مسئول حراست بر امور پزشکان و کارکنان این شبکه چیست؟!
موارد نقص و نقض مدیریتی شبکه بهداشت و درمان سقز، بارها به صورت مصداقی و مستند از همین خبرگزاری جهت اطلاع و مرتفع نمودن نواقص و بی‌توجهی‌ها، منتشر شده است ولی توان مدیریتی شبکه بهداشت و درمان سقز یارای رسیدگی‌ و مرتفع نمودن کاستی‌ها و‌ کم کاری‌های پرسنل و پزشکان همطراز نیست!
پزشکی که‌ حوصله وارد کردن چند ثانیه‌ای کد رهگیری به سیستم الکترونیکی را ندارد! پزشکی که پایمال کردن حق و‌‌ حقوق بیمار را خود مرتکب می‌شود! پزشکی که نهاد و‌ نماد پزشک را خود سیاه می‌کند! مهر تأیید و بارزی بر ضعف و سوءعملکرد مدیریت شبکه را به تصویر می‌کشاند!

تعارض منافع در مدیریت شبکه

بارها در خصوص تعارض منافع و عوارض بسیار خطرناک آن بر حوزه درمان بحث شده است اما چند باره لازم به یادآوری‌ست که معادله به این شکل است؛ در یک سیستم اگر مدیریت، منافع خود و همکارانش را بر منافع عمومی و مردمی ترجیح و برتری بدهد این یک تعارض منافع است و به وضوح این تعارض در مدیریت شبکه بهداشت و درمان مشاهده می‌شود به این صورت که وقتی مدیر این شبکه پزشک است و دارای مطب و سهمی وظیفه‌‌ای و دارای حقوق برای ویزیت در بیمارستان‌ها است، هیچگاه توان و قدرت افشا و پیگیری تخلفات در این حوزه توسط همکاران خود را ندارد چون در صورت شفاف سازی امورات درمان، شاید منافع شغلی و شخصی خود ایشان هم در معرض خطر قرار بگیرد.
دقیقا در لحظه رسیدن به این فرمول ممکن و زنده و در حال وقوع در مبحث تعارض منافع، تنها راه چاره در ایجاد مدیریتی صحیح آن است که مدیر از جنس درمان و شغل پزشکی نباشد و شخص مدیر صرفا و صرفا شغل مدیریت و نظارت بر شبکه و امورات درمانی را داشته باشد.

همچنین ببینید

روز جهانی تئاتر

بە بهانه نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر کوردی سقز

✍اسماعیل صادقی 🔹چندی پیش در شهر مهاباد جلسه‌ای تحت عنوان هم اندیشی هنرمندان کورد و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *