🟡 پیرامون شورای شهر، شهردار و سرنوشت بودجهی مالی شهر . . !
✍️ اسماعیل صادقی
▪️تصویب بودجه شهری سقز در دست کسانی قرار دارد که اساسا اشرافیتی بر مدیریت شهری نداشته و ندارند و همواره چوب بر تاریکی میزنند و این در حالی است که در سایر شهرهای مجاور خبر از تغییرات جدید بر اساس همسوسازی سیاستهای جدید دولت با منافع شهری شنیده و دیده میشود، مسئولان شهر سقز هنوز نتوانستهاند تکلیف بودجهی شهری را روشن کنند. عملا اختلافات اعضای شورا، شهردار و فرماندار کە سە رکن اصلی توسعهی شهری هستند شهر سقز را از هر لحاظ در حالت رکود قرار دادهاند. اینکه منشأ اختلافات چیست؟ و چه اتفاقی باعث شده که مسئولانی که برای حل مشکل زمینهای موسوم به عبد در یک ماه چندین بار با هم مکاتبه و دیالوگ کردند اما اکنون در بحث مصوبه بودجه توان تشکیل جلسه و نای دیالوگ ندارند خدا داند. اینکه «برادران شورا» چرا نمیتوانند در جلسه اصلاحیه بودجه شرکت کنند هم بحث دیگریست. در صورتی اعضای شورا میتوانند اتحاد و انسجام عاقلانهای داشته باشند که علم و سواد مدیریت شهری را دارا باشند و عالمانه برای توسعهی شهری تدابیر بیندیشند، بحث اینجاست که هیچ کدام از این اعضا، چنین دانشی ندارند که برای شهر تصمیم بگیرند، برای همین است که تصویب بودجهی شهری برای آنها معمای لاینحلی شده است!
▪️لازم به ذکر است که از ابتدا سیستم شورا در حالت مشاجره حداقل و حداکثری اعضا بیهیچ دلیلی در جا میزدند و طبل توخالی را بر هم میکوبیدند، چون درکی از شورایی و پارلمان شهری نداشتند و ندارند و تا به امروز نتوانستهاند اختلاف سلیقهای و نگرش همدیگر را تحمل یا قبول کنند. اگر چه جای شکرش باقیست که اختلافات از زد و خورد فیزیکی به قهر و جهل سیاسی تغییر رویه پبدا کرده، کما اینکه مهمترین عامل در حل نشدن مشکلات شهر سقز از همین اختلافات منشا گرفت. حجم اختلاف نظرها و تضارب آراء در مورد بودجه امسال را در مواضع غیر منطقی و نامعقول اعضای شورا میتوان کاملا درک کرد. اعضای شورا در دو سال و نیم اخیر نه تنها در باب حل مسائل شهر همفکری ندارند، بلکه توان حل اختلافات خودشان را نیز نداشتهاند. در آخرین خبر از وضعیت بودجه به درخواست نایب رییس شورا برای تشکیل جلسه و پیشنهاد کاهش بودجه به ۸۰۰ میلیارد تومان، با عدم حضور سایر اعضا مواجه و جلسه به حد نصاب نرسید، چرا؛ چون استقلال فکری هم ندارند و تصمیمگیریشان در عاریهی مقامی دیگر قرار گرفته است، قالب شعار یکی از اعضای شورا کنونی در تبلیغات انتخاباتی «شهر من روح بهارانهات کو . . .» در شلختگی ترکیب شورا کاملا وضوح پیدا کرده است! اختلافات و ندانم کاری اعضای شورا تا آنجا دامن زده است که حتی توانایی درک و قدرت تفکر آن را ندارند که سقز تا چه حد در توسعهنیافتگی شهری قرار گرفته و بودجه را در چه سطحی برای این شهر نگونبخت باید مصوب کنند، سقز از نظر زیرساختهای توسعه محروم نیست، بلکه نمایندگان مردم هستند که از محرومیت دانایی و فکری رنج میبرند!
▪️اعضای شورای کنونی در ابتدای کار، برای انتخاب شهردار منازعاتی با هم داشتند، تا اینکه شهردار کنونی را با آراء تقریبا خرد جمعی انتخاب کردند، در جنجال اختلافات روزهای اول شورا شهردار سر از ریاست صندلی پر سر و صدای شهرداری در آوردند. اگرچه عملکردهای مثبت شهردار در باب زیباسازی و مرمت و اسفالت کوچهها و خیابانها و حل مشکلات مالی شهرداری مثبت و قابل احترام است اما در حوضه عمرانی و حل ترافیک شهر سقز، تقریبا هیچ اقدامی انجام نشده است. ایشان به عنوان بازوی اجرایی مصوبات شورا، نتوانسته است اختلافات ترکیب شورا را حل کند و صرفا به دوستی با ائتلاف حداکثر اعتنا کردهاند،. بودجه ۱۲۰۰ میلیاردی و انجام همزمان ۷۰ پروژه عمرانی در کمتر از دو سال محصول اتاق فکر ایشان است. چند برابر شدن بودجه به نسبت سال قبل و رد آن از سوی کمیته تطبیق و مخالفت سه عضو شورا با نام غیر قانونی بودن، بیش از پیش مانع انجام عملیات عمرانی شهر، به حال خود رها گشته و هدر رفتن زمان برای خدمت رسانی، متوجه شهر و شهروندان شده است. به نظر میرسد آخرین موضع شهردار برای خروج از وضعیت فعلی شهر به دنبال مصوب نشدن یودجه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی، تعدیل ۱۱۳ نفر از نیروهای خدماتی خود و مشخصا توقف حداقل خدمات در شهر بود، سرانجام اعضای شورای شهر مصوبه بودجهی قریب به ۸۰۰ میلیارد تومانی شهرداری را به کمیتهی تطبیق ارسال کردند، تا ببینیم این کمیته تا چه حد، اجرای پروژههای عمرانی و گامی برای توسعهی شهر را در دستور کار خود قرار میدهند . . !
▪️از طرفی پیداست که فرماندار شهر هم هیچ اراده و اهتمامی برای توسعهی شهری ندارد، و برای تأیید مصوبات شورای شهر کماکان مقاومت میکند و به عنوان فرمانداری شهر محور، تا حال نتوانسته، آنچه را که لازمه و شایستهی وظایفش است نقش ایفا نماید.
پیرامون شورای شهر، شهردار و سرنوشت بودجهی مالی شهر . . !
- لطفا جای خالی را با سردیس مناسب پر کنید . . ! - شهریور ۱۴, ۱۴۰۳
- خطاب به ریاست محترم ورزش و جوانان سقز - شهریور ۱۲, ۱۴۰۳
- وتوو وێژێک لەگەڵ مامۆستا شکۆ عومەر، شانۆگەر و بەرپرسی بەڕێوەبەری چوارەمین فیستیڤاڵی شانۆی نێودەوڵەتی کەرکووک - مرداد ۲۸, ۱۴۰۳