فرماندارِ شهر، دولتِ شهروند , منصور شیخی, نیشتمان قلم , سقز, بانه, فرماندار سقز
فرماندارِ شهر، دولتِ شهروند

فرماندارِ شهر، دولتِ شهروند

فرماندارِ شهر، دولتِ شهروند

منصور شیخی

قلمی بر انتخاب سرپرست فرمانداری سقز

عاقبت پس از نه ماه دولت رئیسی به دو شهر سقز و بانه رسید و فرمانداران دولت قبل رفتند و جای آن‌ها را دو نفر دیگر به عنوان سرپرست گرفتند.

❑ عاقبت پس از نه ماه دولت رئیسی به شهر سقز رسید و فرماندار دولت قبل رفت و جای او را شخص دیگری به عنوان سرپرست گرفت.
جعفر توان، سرپرست فرمانداری سقز، غیره بومی است و در دهه هشتادِ سوابق کاری خود نشستن پشت میز شهردار سقز را هم تجربه کرده و با مردم سقز و طبع مطالبه‌گرشان کم و بیش آشناست. مردمی که دولت‌ها را بیشتر با مردان غیر بومی می‌شناسند و کمتر می‌توانند در انشای سر کلاس و موضوع؛ در آینده می‌خواهید چکاره شوید، نام فرماندار، شهردار یا پست‌های دیگر را بنویسند.

❑ چند قدم به عقب بر می‌گردیم و به روزهای دولت روحانی در فرمانداری ویژه سقز می‌رویم، فرماندارِ قبل که پیش از رسیدن به این سمت در پست معاونت سیاسی فرمانداری سقز عنوانداری می‌کرد، در یکی از تریبونهایش در روزهای آغازینِ گرفتن حکم ویژه فرمانداری که قطعا نماینده قبلی هم در آن بی تاثیر نبود، خود را عضوی از اصحاب رسانه معرفی می‌کند و رسانه را بازویی برای توسعه فضای شهری می‌بیند.
اما پس از مدتی با طرح شکایت از فعالین رسانه‌ای و منتقدین مدنی، چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای بر خلاف عهد روز‌های اول می‌زند و شروع به تقابل مستقیم با منتقدین می‌کند و همین موضوع چهره حقوقی او را به عنوان نماد دولت تدبیر و امید به چهره‌ای تقابلگر تا تعاملگر تبدیل می‌کند.

❑ اینجاست که مدیران در جایگاه نمایندگان دولت در پست‌هایی چون فرمانداری، روی لبه‌ تیغ راه می‌روند و حرکات و تعاملاتشان بخصوص با اصحاب رسانه، می‌تواند سرنوشت یک دولت در یک شهر را به سمت اعتماد عمومی یا انزجار شهروندی سوق دهد.

❑ در دولت‌های نوپا که از طیفی خاص با شعارهایی بر اساس ساختارهای حلّال محور و مشکل گشای نیازهای روز یک ملت کار خود را آغاز می‌کنند، انتخاب فرمانداران یا سرپرستان در چهارچوبی حساس و در مخرجی مردم گونه انجام می‌شود.
شاید در نگاهی سیاسی، پست فرمانداری را یکی از عنوان‌های دَق خورده با پیش دانسته‌هایی سیاسی و کاملا فرمولاتیک دید اما واقعیت این است که فرمانداران باید مردانی از جنس کوچه‌های شهر باشند و آمدنشان در روزهایی که مردم دیگر دل و دمقی برای مشارکت‌ در الاکلنگ سیاسی ندارند، حداقل نویدی برای حل مسایل شهری به دست شهروند شهرشان باشد.

❑ شاید استاندار جوان می‌توانست با دقتی بیشتر و رایزنی‌ با فاعلین سیاسی، اجتماعی، رسانه‌ای از میان پتانسیل‌های موجود و شاید سایه نشین در سقز، انتخابی مناسبتر داشته باشد.
سقزی که داشتن سرپرست جدید را در دهه ۸۰ تجربه کرده و با حفظ شان روزهای آینده ایشان که شاید این نویسه را که تلنگری بر عدم بومی گزینی مدیران دولت در شهر سقز است برگرداند، اما می‌شد با انتخابی محلی، مردمِ حرمت به نمک سقز را به حرمت آشنا، دل سنگینتر و شریک تصمیمات آینده دولت رئیسی کند.

❑ باید منتظر بود و دید که توان به عنوان نماینده موقت دولت در سقز خواهد توانست جایگاه خود را با به دست آوردن اعتماد عمومی و رای مدنی کنشگران و اصحاب رسانه به جایگاهی دائمی تبدیل کند یا مدت کوتاهی را به عنوان سرپرست یا سپس معاون در نهاد فرمانداری در کنار شهروندان سقزی خواهد بود، تمامی این گمانه‌ها در نهایت با خاستگاه عمومی و تصمیم استاندار جوان بسته خواهد شد.

منصور شیخی

همچنین ببینید

با مافیا مشکل دارند! اما خودشان در حال ایجاد مافیا هستند . ‌. !

با مافیا مشکل دارند! اما خودشان در حال ایجاد مافیا هستند . ‌. !

با مافیا مشکل دارند! اما خودشان در حال ایجاد مافیا هستند . ‌. ! ✍ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *