مصاحبه نیشتمان مدیا با آقای هیوا پیرانی دبیر انجمن هیمنی لاوانی سوران
مصاحبه نیشتمان مدیا با آقای هیوا پیرانی دبیر انجمن هیمنی لاوانی سوران

مصاحبه نیشتمان مدیا با آقای هیوا پیرانی دبیر انجمن هیمنی لاوانی سوران

✍️ مصاحبه نیشتمان مدیا با آقای هیوا پیرانی دبیر انجمن هیمنی لاوانی سوران

مصاحبه گر : اسماعیل صادقی

🧑‍💻ضمن عرض سلام و خوشامد گویی لطفا خودتان را برای خوانندگان نیشتمان مدیا معرفی کنید.

👤هیوا پیرانی فارغ التحصیل رشته‌ی مهندسی نقشه برداری

❓🧑‍💻شروع فعالیتهای انجمن از چه تاریخیست؟
👤:فعالیتهای ما به طور پراکنده در حوزه های مختلف از سال ۹۶اغاز شد و اردیبهشت سال ۹۷اعتبارنامه ما برای فعالیت قانونی صادر شد.

❓🧑‍💻با چه هدفی؟واضح تر عرض کنم چرا تصمیم گرفتید انجمن را تاسیس کنید؟
👤:خب فعالیتها قبل از تاسیس پراکنده و در حوضه های مختلف بود ;بنابر آن شد که هدفمندتر و در ارتباط با موضوع خاصی کار کنیم.با توجه به اینکه ادارات و ارگانهای مربوطه به آسیب‌های که جوانان و نوجوانان را تهدید می‌کند توجهی نمیکنند و یا اینکه بسیار ضعیف کار می‌کنند.متاسفانه این ضعف در مناطق حاشیه بسیار برجسته تر میباشد . این فاکتورها ما را به تاسیس انجمنی در ارتباط با بحث سلامت جوانان و نوجوانان وا داشت.

❓🧑‍💻:انجمن هیمنی لاوانی سوران چند کمیته فعال دارد؟
👤:اسامی کمیته ها و دبیران بدین شرح میباشد

۱⃣ کمیتە زنان
“خانم نارین محمدی”
۲⃣ کومیتەی فرھنگ و ادب
آقای”معین دست واره”
۳⃣ کمیتە ژینگە و سروشت(محیط زیست و طبیعت)
“دیاکو مولودزاده”
۴⃣ کمیتە ورزش
“پیام شاه محمدی”
۵⃣کمیتە فلسفە
“سیاوش محمدی”
۶⃣ کمیتە ھنر
“رضا محمودزاده”
۷⃣کمیتەی روانشناسی
“اهون جوان‌پور”

مصاحبه نیشتمان مدیا با آقای هیوا پیرانی دبیر انجمن هیمنی لاوانی سوران

❓🧑‍💻:عملکرد اعضای انجمن را چگونه ارزیابی میکنید؟
👤:این عزیزان بدون هیچ چشم داشت مالی و نفع شخصی از وقت و کار خود می‌گذرند و در راستای پوشش ضعف جامعه فداکارانه گام بر میدارند تا کم کاریهای ادارات مربوطه را از بین ببرند.این مصداق بزرگواری این افراد است. اعضای انجمن و همچنین مسئول کمیته‌ها همگی بین ۱۸ تا ۲۹ سال هستند. پر انرژی، صادق و بدون هیچ چشم داشت نفع شخصی محکم در جهت پیشبرد برنامه‌های انجمن گام بر میدارند، تا دردی از جامعه‌ی بیمار ما را درمان کنند.

❓🧑‍💻:سمنها به دو اهرم برنامه ریزی هدفمند و قدرت مالی اعضا بیشتر نیاز دارند .این دو اهرم در بطن انجمن شما تا چه حد رضایت بخش است؟
👤:سیاستهای انجمن به دو دسته اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم شده‌اند‌. تمام فعالیتهای انجمن در جلسات شورای مرکزی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و با برنامه ریزی دقیق انجام میشود. روال کارها تاکنون رضایت بخش بوده است. اما اگر به بحث مالی ورود کنیم تشکل های مدنی و njo ها که هیچ، ادارات دولتی هم از این اصل مهم رنج میبرند، در حال حاظر اوضاع اقتصادی بسار نابسامان است . بی پرده بگویم به هیچ عنوان رضایت بخش نیست.


❓🧑‍💻:از فعالیتها تامیین هزینه ها نظارت بر مخارج انجمن برایمان بگویید.
👤:باتوجه به اینکه انجمن هیمنی لاوانی سوران مجوزش را از اداره کل ورزش و جوانان استان دریافت کرده در این چند سال کارهایی با همکاری اداره ورزش و جوانان استان و شهرستان انجام داده‌ایم که هزینه‌های اجرای آن را متقبل شده اند. و چند کارگاه که بودجه‌ی آن را خود اعضا تامین کرده‌اند. لازم به ذکر است چند کارگاهی که تشکیل دادیم مدرسین کارگاه بدون دریافت هیچ هزینه‌ای کارگاه را برگزار کرده‌اند.
اداره کل ورزش و جوانان استان مسئول نظارت بر هزینه هاست.

❓🧑‍💻:سطح همکاری نهادهای مربوطه در چه حدیست؟
👤:همکاری نهادهای مربوطه در حد مجوز دادن برای اجرای برنامه بوده و جز امضای نامه هیچ همکاری با ما نداشته‌اند. در زمان ریاست آقای رضا آهنی در مرکز بهداشت چند جلسه ای برگزار کردیم تا کارهایی را در مناطق حاشیه و با کمک آنها انجام دهیم که متاسفانه چندگام مانده به نهایی شدن انجام کار،ایشان به ناگهان عوض شدند و کلا برنامه‌های ما را برهم زدند. سختی کار با نهادهای مربوطه در حدی است که ما دیگر در ارتباط با آن برنامه‌ها با مسئول جدید جلسه‌ای برگزار نکرده‌ایم.

❓🧑‍💻:چه اداراتی در حیطه کاری شما هستند؟
👤:ورزش و جوانان ;بهزیستی;فرمانداری; شبکه بهداشت.

❓🧑‍💻:بازتاب عملکرد انجمن را در مقابله با معضلات چگونه ارزیابی میکنید؟
👤:انجمن ما در ارتباط با سلامت اجتماعی جوانان و نوجوانان هست. کار باید ریشه‌ای و فرهنگ سازی شده پیش برود. اسیب‌های اجتماعی جوانان و نوجوانان آنقدر گسترده و به روز هست که ما نمیتوانیم از موفقیت حرف بزنیم چون زمان بر است. ولی خوشبین هستیم که بتوانیم گامی مثبت در دراز مدت برداریم.

مصاحبه نیشتمان مدیا با آقای هیوا پیرانی دبیر انجمن هیمنی لاوانی سوران

❓🧑‍💻:انجمن های دیگر با شما همکاری میکنند؟کلا سطح همکاری و هماهنگی انجمن ها در چه حدیست؟
👤:همکاری های بوده ولی نه به آن صورت که مثلا دو یا چند انجمن برنامه‌ی مشترکی را طراحی و اجرا کنند.

❓🧑‍💻:دیدگاه و سطح مشارکت مردم در حرکتهای مدنی در چه سطحیست.(با توجه به فعالیتهای خودتان و استقبال یا عدم استقبال جامعه از چنین فعالیتهایی؟)
👤:متاسفانه دغدغه‌ی این روزهای خانواده‌ها معیشت هست. که این وضعیت امان مردم را بریده است. اگر بخواهیم در مورد امروز حرف بزنیم باید بگویم مردم به کلی فعالیتهای اجتماعی را رها کرده و با تمام توانشان دنبال نان هستند. این مردم همان مردمی هستند که در جریان مساله‌ی شنگال و کوبانی، زلزله کرمانشاه و سیل لرستان مشارکتی بی نظیر داشتند. اگر فشار اقتصادی این روزها نبود مطمئنا مشارکت گسترده‌تری را شاهد بودیم.

❓🧑‍💻:اقای پیرانی مواردی که ذکر کردید بنظرتان کنش مدنیست یا واکنش به اتفاق؟
👤:تعریف مفاهیم کنش و ساختار ومیزان تأثیر‌گذاری هر یک از آنها بر تحولات اجتماعی، یکی از مضامین اصلی نظریات غالب جامعه‌شناسی مدرن است؛ به گونه‌ای که مرزبندی این نظریات براساس چگونگی نگرش هر یک از آنها به مفاهیم فوق شکل گرفته است. نظریات قائل به کنش عاملین در رخدادهای اجتماعی، نقش ساختارها را نادیده گرفته و نظریات ساختارگرا، کنش‌گران را مؤثر در وقوع تحولات نمی‌دانند. در این میان نظریه “ساختاری شدن” آنتونی گیدنز با نگاهی نو به مفاهیم فوق و ارائه تعاریف جدید از آنها، تحولات اجتماعی را به صورت توأمان متأثر از این دو مفهوم دانسته و از این رهگذر توانایی خود را در جهت تبین پدیده‌های اجتماعی ارتقاء داده است.


❓👨‍💻:چرا انجمنها در ارتباط با مردم در بطن جامعه عملکرد ضعیفی دارند ؟رسانه ها پیگیر فعالیت های شما هستند ؟ شما چی تلاشی برای استفاده از تریبون رسانه ها کرده اید؟
👤:واقعیتی هست که باید بپذیریم، رسانه‌ها از ماهیت رسانه‌ای خود دور شده‌اند. رسانه‌ها باید پیگیر انجمنها باشند و کارهای آنها را پوشش دهند. نه اینکه انجمن دنبال رسانه. و من این ضعف را از انجمن نمیبینم بلکه این ضعف بر عملکرد رسانه ها وارد است.

❓🧑‍💻:سال ۹۷معاون وزیر ورزش و جوانان در مرکز استان با دبیر انجمنها دیدار کردند شما هم در جلسه حضور داشتید .جلسه چطور بود ؟
👤:بله در آن جلسه حضور داشتم. جلسه با حضور جناب آقای تندگویان معاون وزارت ورزش و جوانان و رئیس ستاد ساماندهی جوانان و آقای مرادنیا استاندار و مدیر کل ورزش و جوانان استان برگزار شد. تعداد دبیران انجمن حاضر در جلسه بالغ بر ۳۰ نفر بود. با توجه به اینکه فردای آن روز معاون وزیر به سقز سفر میکردند از من خواسته شد که اگر صحبتی دارم در جلسه‌ای که در سقز برگزار میشود مطرح کنم. و در آن جلسه صحبت نکردم. فردای آن روز جلسه ستاد ساماندهی جوانان در سقز برگزار شد. دبیران انجمن عضو ستاد هستند و حق صحبت کردن در مورد بحث مربوطه را دارند اما در کمال تعجب آن روز سه نفر از دبیران انجمن در جلسه حضور داشتیم که گفتند بخاطر کمبود وقت به نمایندگی از جوانان یک نفر حرف بزند، آن یک نفر از میان ما سه نفر نبود کلا عضو هیچ انجمنی نبود. جز خوشامد گویی از هیچ مطالبه‌ای حرفی نزد. از دبیر برگزاری ستاد ساماندهی اجازه خواستم صحبت کنم که متاسفانه اجازه ندادند. که نهایتا در آخر با آقای تندگویان در مورد نگاه امنیتی که از بالا به تشکل ها و انجمن‌های کوردستان میشود حرف زدم که ایشان قول دادند در این راه تلاششان را بکار بگیرند

❓🧑‍💻:از نگاه امنیتی حرف زدید در این مورد بیشتر توضیح بدهید؟معاون وزیر بعد از سخنان شما در این مسیرگام مثبتی برداشته اند؟
👤:با قاطعیت می‌گویم خیر. شما امروز نگاه کنید اگر بخواهیم چند انجمن موفق استان را نام ببریم قطعا انجمن‌ “نوژین” یکی از نمونه انجمنهای موفق است انجمنی در راستای آموزش زبان مادری. اصل ۱۵ قانون اساسی. متاسفانه این نگاه امنیتی باعث شده که زهرا محمدی به ده سال حبس محکوم شوند. و یا “فرانک جمشیدی”، از فعالین زیست محیطی و عضو “جمعیت سبز کُردستان”، علی رغم سپری شدن نزدیک بە یک ماه از بازداشت، همچنان در بازداشت بە سر می برد.


❓🧑‍💻:شما دفتر مرکزی یا مکان مشخصی برای انجمن دارید ؟
👤:متاسفانه خیر

❓🧑‍💻:چرا تاکنون دفتر انجمنها تاسیس نشده داست؟
👤:به همراه دبیران سایر انجمن های شهرستان سقز یکی از مطالبات همیشگی ما در جلسات استان و ستاد ساماندهی جوانان شهرستان احداث خانه جوان بود. قرار بود معاون وزیر در سفری که به سقز داشتند کلنگ زنی کنند. حتی آقای جولای مدیر کل ورزش و جوانان استان در جلسه‌ای که در استانداری برگزار شد و من دوباره از خانه جوان حرف زدم گفتند بودجه را به حساب اداره ورزش و جوانان شهرستان واریز کردیم. تا به امروز ما هیچ چیزی را ندیده‌ایم و این نیاز به پیگیری رسانه ها دارد. اگر خانه جوان احداث شود تمام انجمن ها صاحب دفتر میشوند.

❓🧑‍💻:درچه تاریخی و چه مبلغ بودجه‌ واریز شده؟
👤:طبق گفته‌ی آقای جولای مدیر کل، سال ۹۷ مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان بودجه به حساب ورزش و جوانان شهرستان سقز که آقای “فرزاد خاکی” رئیس اداره هستند واریز شده است. و آقای تندگویان برای کلنگ زنی خانه جوان سقز آمدند. زمینی قرار بود از طرف اداره راه و شهرسازی به ساخت خانه جوان اختصاص داده شود که ناهماهنگی‌های بوجود آمد و جوانان سقز از این امتیاز تا به امروز محروم‌ شده‌اند

🧑‍💻:مصاحبه از رسانه نیشتمان مدیا منتشر میشود خطاب به مسولین یا مردم سخنی دارید بفرمایید.
👤:بارها در جلسات مختلف رو در روی مسئولین مطالبه‌‌گری کرده‌ایم که آب از آب تکان نخورد و کاری نکرده‌اند. در اینجا چی؟ مطمئن هستم آنقدر سرشان شلوغ است و پیگیر کار هستند که وقت نمیکنند مصاحبه را بخوانند.
مسئولین از کره‌ی دیگری نیامده‌اند تا درد جوانان را لمس نکنند. مطمئنم می‌دانند اما کاری نمی‌کنند چون سرشان شلوغ است.

🧑‍💻نیشتمان مدیا:ضمن تشکر از شما بخاطر مصاحبه اگر سخنی یا نکته ای است که در میان مصاحبه مطرح نشد و مایلید بیان کنید بفرمایید.
👤هیوا پیرانی:از رسانه نیشتمان مدیا کمال تشکر را دارم که این وقت را در اختیار ما گذاشتند. امیدوارم این رسانه صدای انجمن ها باشد. و پیگیر مطالبات آنها.

همچنین ببینید

خطاب به ریاست محترم ورزش و جوانان سقز

خطاب به ریاست محترم ورزش و جوانان سقز

خطاب به ریاست محترم ورزش و جوانان سقز گلایه چندباره ورزشکاران و ورزش دوستان مدت‌هاست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *