یک سند سبز، یک آینده خصوصی برای طبیعت

یک سند سبز، یک آینده خصوصی برای طبیعت

یک سند سبز، یک آینده خصوصی برای طبیعت

در چند روز اخیر شاهد تخریب تعدادی ویلا باغ در اطراف شهر سقز بودیم که رئیس جهاد کشاورزی دلیل آن را نداشتن مجوز از طرف این نهاد دانسته و از دادستانی شهرستان درخواست تخریب آن‌ها را نموده و دادستانی هم قطعا بر اساس گزارشات ارائه شده از طرف این اداره و ادلات قانونی، اقدام به صدور دستور تخریب برای این ساخت‌ها نموده است.

اما حرکات و اعمال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آنقدر در لفافه و بدون ارائه است که هیچگاه چهارچوب مشخصی از قوانین حاکم بر اختیارات این ارگان را در دیدرس مردم و اذهان عمومی قرار نداده و تمامیت این نهاد را صرفا در تابلوی سردرِ آن خلاصه کرده است.
سازمانی که تمامی امورات منابع هنگفت طبیعی چرخه زندگی مردم این منطقه را در اختیار دارد و کوچکترین پورتالی برای ارائه‌ای شفاف از برنامه‌های روزانه خود و نهادهای زیر مجموعه ندارد.

سوال؛ یک سند سبز، یک آینده خصوصی برای طبیعت
اساس قانونی آن اداره برای صدور مجوز و واگذاری اراضی ملی و ساخت اعیانی در عرصه زمین‌هایی که برایشان کاربری کشاورزی صادر شده چیست که هزاران خانه باغ و ویلا باغ، متر به متر در فاصله‌های نزدیک، سقز را احاطه و دور تا دور آن حصارکشی شده است؟!

منظور آن نهاد از ویلا باغ‌های مجوز دار و بدون مجوز چیست؟! یک سند سبز، یک آینده خصوصی برای طبیعت

شهروندان سقز فراموش نکرده‌اند، قبل از دهه ۹۰ برای سیاحت در هر نقطه از اطراف این شهر می‌توانستند بساط پهن کنند و کسی به هوای آزادی که از طبیعت استنشاق می‌کردند گیر نمی‌داد اما این روزها یا باید ویلا باغ داشته باشی یا در خانه بنشینی، چون گوشه به گوشه اطراف این شهر با کاربری‌های مختلف در حصار افراد، محاصره و بجای احداث خانه کارگری برای کار بر زمین محاصره شده کشاورزی و باغداری، خانه کاخ‌های اشرافی بنا کرده‌اند که برای ورود به آن‌ها باید لباس کار را در آورد و ردا سلطانی پوشید.

تعدادی از مالکان به رودخانه‌های اطراف هم رحم نکرده‌اند و حریم رودخانه را شکسته‌اند و تا خود لبه خیس رودخانه را پرچین و دیوار کشیده‌اند و به احتمال زیاد تابستان ۱۴۰۱ رودخانه را به وسط زمین‌هایشان هدایت خواهند کرد.

دادستان محترم شهرستان سقز ! جنابعالی به عنوان مدعی العموم و حافظ منافع عمومی و احیا کننده حقوق عامه، حارس حقوق کودکان و زنان و سالمندان و محجوران و انسان‌های سالم اما ناآگاهی که در این شهر زندگی می‌کنند هستید و اگر فکری به حال منابع و پهنه طبیعی این شهرستان نکنید به زودی چیزی برای دیگرانِ آینده که باید برایشان بکاریم و حفظ کنیم تا آنان نیز بکارند و دیگران بخورند، باقی نخواهد ماند و این زنجیره میلیون‌ها ساله به زودی قطع خواهد شد.
آیا صرف در دست داشتن یک برگه سبز به عنوان مجوز می‌تواند احیا کننده طبیعت و پوشش گیاهی یک منطقه باشد؟! اگر جواب بله است پس سهم کسانی که توانایی خرید زمین‌هایی که جزء اموال ملی هستند و حقِ بدونِ برگه‌ی سبزِ آن‌هاست چه می‌شود؟!
با روند افزایشی واگذاری این املاک به مالکان خصوصی در چند سال آینده مقوله‌ای به نام اراضی ملی وجود نخواهد داشت و مردم به دو دسته، مالک و بدون ملک تقسیم می‌شوند که این موضوع با قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع مصوب سال ۱۳۴۱ منافات و عنصر واقعی حفاظت از جنگل ها و مراتع، با این رویه از بین خواهد رفت. یک سند سبز، یک آینده خصوصی برای طبیعت

ریاست محترم جهاد کشاورزی شهرستان سقز!

بر اساس قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، فصل اول_بند دال و تبصره ماده ۵ این قانون، لطفا شرایط بازدید و دسترسی خبرنگاران این رسانه را به فایل اسناد رسمی در خصوص صدور تمامی مجوزهای تعریف شده در قوانین و بخشنامه‌ها مهیا فرمایید.

رسانه نیشتمان قلم بر اساس رسالت تعریف شده و تحقق خط مشی سازمانی خود که نهادی مردمی است با تکلیف از ماده ۲۴ قانون اساسی و ماده ۲ فصل دوم و ماده ۴ فصل سوم قانون مطبوعات، خود را مکلف و موظف می‌داند تا از حقوق شهروندان کوردستانی دفاع و رسالت شفاف خواهی و شفاف سازی در تمامی امور سازمان‌هایی که از صندوق بیت المال اخذ حقوق می‌نمایند را تمام و کمال به انجام برساند.

تعامل، سرخط منشور سازمانی رسانه نیشتمان قلم است.

سر دبیر پایگاه خبری “نیشتمان قلم”

منصور شیخی

همچنین ببینید

پارک لاله سقز در معرض نابودی . . !

پارک لاله سقز در معرض نابودی . . !

پارک لاله سقز در معرض نابودی . . ! یکی از شهروندان شیفته‌ی طبیعت و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *