آب آشامیدنی سقز و کام تلخ مردم
بهنام نیکسرشت
آب آشامیدنی آبیست صاف، زلال، پاک، بیرنگ، بی بو و سالم و بهداشتی و عاری از هر نوع میکروب که هیچ گونه ذراتی در آن معلق نمی باشد.
دسته بندی آب ها
با توجه به ارزش بالای آب و محدودیتهای منابع آبی، آبها به یک دسته سه نوعی تقسیم می شوند.
_آب سیاه ؛ که همان آب فاضلاب است.
_ آب خاکستری؛ حاصل از شتشوی لباس و فرش و ظروف خانگی است.
_آب سفید؛ آب موجود در لولهکشی منازل است.
حال به نظر شما آبی که در ویدیوی فوق مشاهده میکنید شامل کدام نوع از انواع معرفی شده آب می باشد؟
آب موجود در لوله کشی های شهرستان سقز احتمالا تعریفی جدید از آشامیدن آبهای مصرفی ست و احتمالا مخلوطی از آب سیاه و خاکستری و سفید می باشد، چون جزء هیچ کدام از آبهای فوق نیست، به بیان دیگر این نوع آب خروجی از تصفیه خانه سقز را آب آشامیدنی مخصوص شهرستان سقز که حاوی هر نوع میکروب بیماریزاست باید نامگذاری کرد.
این آب همان آبی است که هنگام سفر استاندار کردستان، به شهرستان سقز و بازید از سد چراغ ویس و سیستم فاضلاب سقز، مدیر عامل آب منطقهای وقت استان کردستان و آبفای سقز، خروجی آب از سیستم فاضلاب سقز را آبی پاک و زلال و صاف به استاندار معرفی کردند که احتمالا آب موجود در بطری آب معدنی را به ایشان نشان دادهاند!
کسی از مسئولین این شهرستان به خاطر ابقاء در سیستم مدیریتی، جرأت نشان دادن آب واقعی که مانند پساب و گنداب حاصل از تصفیه خانه سقز است را به نماینده عالی دولت در شهرستان نداشت.
جناب مدیر آبفای سقز
این نوع آب را بر اساس کدام معیار از شاخصهای استاندارد، آب آشامیدنی مینامید؟!
واقعا این نوع آب را شخصا میتوانید برای استحمام و شستشوها هم استفاده نمایید؟!
آلودگی آبها از نظر املاح جامد موجود در آب ( TDS ) را می توانید از روی همین آب سقز حدس بزنید که بسیار بالاتر از استاندارد، املاح جامد و دیگر افزودنی غیر طبیعی و غیر بهداشتی آن را تهدید کرده است.
این آب عامل ایجاد انواع بیماریهای گوارشی، پوستی، کلیوی و عفونی گردیده و افزایش مرگ و میر ناشی از این آب در سکوتی خاموش و پژوهشی که در صورت انجام فجایع پشت پرده آن را نمایان خواهد کرد، پنهان شده است.
سالهاست آب آشامیدنی سقز به شکل کاملا آلوده در تیررس مسئولین قرار دارد اما چرایی اینکه خیلی راحت از کنار آن میگذرند چیست را در ابهام مدیریت های تشریفاتی و غیر تخصصی خود گم کرده اند.
چنین آبی ماحصل مدیریتهای فعلی این شهر است، سوء مدیریتها و بی مسئولیتی مسئولان این شهر حتی به کانال آب شرب شهری که خیلی حساس و انکار ناپذیر است نفوذ کرده و بدیهی ست که مسبب و ناقل انواعی دیگر از بیماریهای خطر آفرین در روزهای جولان کرونا برای مردم این شهر، خود ایشان هستند.
کدام مسئول جوابگوی وضعیت آلودگی آب شرب شهری است؟!
چه دلیل و توجیهی برای این آب صد در صد آلوده و بیماریزا خواهند داشت؟!
مسئولیت سلامت نوزادان، کودکان، افراد مسن و حساس به آلودگی، که بیشتر در معرض بیماریهای خطرناک هستند را کدام مسئول بر عهده میگیرد؟! آیا درخور و شایسته نیست قبل از هر نوع احتمال آلودگی آب شهری توسط هر عامل آلوده کننده ای، اخطار یا هشداری از سوی آبفای سقز به شهروندان اعلام میگردید؟! یا واقعا در سایه چنین مدیریتهایی آلودگی آب شرب سقز نیز رهآورد دیگری برای مردم این شهر است!!
آب موجود در لوله های شهری که مستقیما وارد مصارف عمده آشامیدنی و خوراکی مردم میشود، چرا باید به این شکل باشد؟!
چنین آبی با این کیفیت و مشاهده آشکار آلودگی( رنگ و بو) از تأیید و فیلتر کدام مرکز یا واحد بهداشتی عبور میکند که این مردم بایستی مجبور باشند معضل دیگری بنام آلودگی محض آب شرب شهری را نیز تحمل کنند؟!
از دیگر اداراتی که میباید به موضوع آلودگی آب شرب ورود پیدا کند، مدیر شبکه بهداشت و درمان است، که نظارت بر كيفيت آب آشاميدني از جمله کنترلهای میکروبی، نمونه برداري و انجام آزمايشات شيميايي منابع آب، بازديد از منابع و مخازن آب آشاميدني از زمان آبگيري تا محل مصرف از اهم وظایف این شبکه است.
با نگاهی به وضعیت ناسالم و غیربهداشتی کنونی آب، پیداست که این شبکه هم نسبت به وظایف خود بی تفاوت است.
اگر شما به عنوان مدیران شهری و استانی در مرگ یک شهروند سقزی به بیماری های حاصل از آب آلوده حتی یک درصد هم مقصر باشید . . .
- موج ترافیک عظیم در شهر سقز و فقدان حداقل تدابیر از سوی مسئولین ترافیک - آبان ۳, ۱۴۰۳
- راز معابر مارپیچی شهرک کارکنان شهرداری شهرک دانشگاه سقز - شهریور ۲۰, ۱۴۰۳
- نظم و نظام در نظام مهندسی سقز لنگ میزند . . . - مرداد ۳۰, ۱۴۰۳