ستاد تنظیم بازار
نان؛ حداقلترین تغذیه مردم را گران کرد
بهنام نیک سرشت
یک ستاد کشوری و ملی است و متناظر با آن در استانها و شهرها به امر استانداران و فرمانداران، قیمت اقلام و کالاهای بازار را به نسبت تورم و نوع معیشت مردم به اصطلاح تنظیم میکنند.
زمزمه گران شدن نان از ابتدای ماه جاری به تأکید رئیس جمهمور سپس با دستور وزیر صمت به مرحله اجرا درآمد و بدون توجه به نرخ تورم و آشفتگی بازار اقتصادی و معیشت لب بوم مردم که گرانی و بیکاری به مثابهی بیماری مزمن و بغرنج گلوی مردم را بیش از پیش میفشارد، نان همان قوت لایموت را به روی مردم گران کردند.
زعم بر آن میرود که دولت و مجلس علیرغم قولها و و عدههایی که بارها برای ملت، فرمایش میکنند از قبیل: مبارزه با فساد سیستماتیک، وعید رفع بیکاری و گرانی و تأمین مایحتاج مردم از مبادی عدالت و دادگری و این اواخر: “ریشه کنی فقر مطلق در طول دو هفته تا پایان سال”، ضمن گسترش بیشتر گرانی بی سابقه که برخی آنرا به آمدن فصل دجال آخرالزمان میخوانند، روی ابتداییترین و ناچیزترین کالاهای مردم از جمله نان و سیب زمینی هم فوکوس کردهاند تا زندگی در حد زنده ماندن ملت را به ساحل مرداب بکشانند. ستاد تنظیم بازار،
با نظر به بازار پیشرو که جزیره فساد و هرج و مرج و ناامنی از آن خلق شده است، تصور” ستاد تنظیم بازار” مضحک و مشمئز به نظر میرسد، اگر واقعا ستاد تنظیم بازار با متولیان استاندار و فرماندار و نمایندگان ملت و اداره صمت در عرصهی بازار و بطن داد و ستدها حضور فیزیکی داشتهاند چرا گرانی و فساد روز به روز سیر فزونیتری را طی میکند و قیمت اقلام بازار در ساعات شبانهروز رو به افزایش است؟!
یا اینکه متولیان و بانیان بازار شیاطین و شیادین، همین عاملان ستاد تنظیم بازار بودهاند. ستاد تنظیم بازار،
طبق فرمایش یکی از عاملین گرانی نان: که خبازان برای جبران هزینههای خود و پایین بودن نرخ نان، اقدام به کم فروشی میکردند که با افزایش قیمت نان با این اقدام برخورد میشود!
انگار این مسئول محترم گمان میکند اولین بار است قیمت نان افزایش پیدا میکند و در طول سالهای پیش قیمت نان ثابت بوده است؛ در حالی که هر سال یک یا دو بار قیمت نان بالا میرود و افزایش قیمت نان نه تنها تأثیری در کم فروشی نداشته است، همزمان با افزایش قیمت آن، کیفیت و کمیت قوت لا یموت به مراتب پایین و پایینتر میآید!
اندازه و کیفیت نان در خبازیها، مشمول هیچ یک از اقدامات و برخورد نهادهای نظارتی نشده است، و در سایه نظارهگریها نه نظارت! همچنان نان در تنور بی تدبیری میسوزد و کمتر و خیلی به ندرت خبازی را میتوان یافت که وزن چانههای خمیر نانش ۱۶۰ گرم باشد!
متأسفانه در خیلی از نانواییها که هیچ نظارتی را از هیچ نهادی احساس نمیکنند مقدار مقرر چانه را بی محابا به نصف این مقدار هم کاهش میدهند و علیرغم بی کیفیت بودن نان، کمیت آن هم به سمت کم شدن و کوچکتر شدن میرود.
گفتنیست که یکی از عوامل عمده کم فروشی و کوچک شدن اندازه و وزن چانهها، فروش آرد یارانهای به خبازان آزادپز و داد و ستد آن در بازار آزاد است.
سیستم ضعف نظارت بر عملکرد نانواییها و قائل و واقف نبودن بر وظایف خود یکی دیگر از عوامل ایجاد نان بی کیفیت و کم کردن وزن چانه نان و اندازه و قواره نان است.
علیایحال ناگزیر برای گران شدن نان حرفی نیست، ولی آیا در قبال گران شدن نان، برای کیفیت و اندازه و قواره آن و آرد فروشی و خام فروشی، تجدید نظر و نظارتی اعمال میشود؟! یا به روال گذشته، مسیر بدریخت و بی کیفیت بودن و کم شدن اندازه و وزن نان به قوت خود باقی خواهد ماند؟!
این سؤال را از نهادهای ذیربط از جمله: فرمانداری، اداره صمت و اتحادیه خبازان ناظر بر عملکرد نانواییها باید پرسید.
- موج ترافیک عظیم در شهر سقز و فقدان حداقل تدابیر از سوی مسئولین ترافیک - آبان ۳, ۱۴۰۳
- راز معابر مارپیچی شهرک کارکنان شهرداری شهرک دانشگاه سقز - شهریور ۲۰, ۱۴۰۳
- نظم و نظام در نظام مهندسی سقز لنگ میزند . . . - مرداد ۳۰, ۱۴۰۳